ATG

atg travATG erbjuder spel på trav och galopp. Fokus ligger på lopp som äger rum i Sverige, men då och då erbjuder ATG även spel på lopp som sker i andra länder. Ofta samarbetar ATG med spelarrangörer i dessa länder så att man kan spela i samma spelpott som den inhemska befolkningen.

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) ägs av Svensk Travsport (ST) och Svensk Galopp (SG) och grundades år 1974.

Man kan spela hos ATG online, på trav- och galoppbanorna samt hos cirka 2 000 ATG-ombud runt om i Sverige. ATG online är kompatibel med datorer, smartphones och surfplattor. ATG:s primära sajt använder sig av Flash, men om din webbläsare inte kan hantera Flash kan du välja att gå till ATG Classic istället. (Du kan förstås också ladda hem en gratis Flash plug-in till din webbläsare.) ATG:s spelsajt finns tillgänglig på svenska och engelska.

När man spelar hos ATG-ombud kan man använda sig av sitt ATG-kort, körkort eller ID-kort för att få vinstbevakning. När man spelar hos ATG online sker vinstbevakningen automatiskt.

Att spela på hästar hos ATG

ATG inriktar sig helt och hållet på att erbjuda spel på hästar.

Exempel på spelformer som erbjuds hos ATG är V64, V65, V75 och V86. Den första siffran anger hur många lopp man tippar vinnaren i, medan den andra siffran anger hur många rätt man behöver ha för att få betalt. På V75 tippar man alltså vinnaren i sju lopp och måste få minst fem rätt för att få betalt, och så vidare. I spelformerna V3, V4 och V5 tippar man vinnaren i tre, fyra respektive fem lopp och måste (i normalfallet) få alla rätt för att vinna något.

Plats är hos ATG en spelform där det gäller att tippa vilka tre hästar som kommer att komma främst i loppet. Det spelar ingen roll i vilken ordning hästarna du har tippa på placerar sig så länge någon av dem blir etta, någon av dem blir tvåa och någon av dem blir trea. Vid lopp där färre än sju hästar startar gäller spelformen Plats endast för de två första hästarna.

Dagens Dubbel (DD) är en spelform hos ATG som lanserades i mitten av 1980-talet och som har varit mycket populär ända sedan dess. Varje dag väljer ATG ut två lopp för Dagens Dubbel, och det gäller att tippa vinnarna i de båda loppen. Man måste få båda rätt för att vinna något. De lopp som väljs ut för Dagens Dubbel är vanligen lopp som körs på samma travbana som den dagen står värd för V64, V65 eller V75.

Exempel på andra tillgängliga spelformer hos ATG är Vinnare, Komb, Tvilling och Trio.

Harry Boy

atg spelHarry Boy är en mjukvara som man kan få hjälp av när man spelar på trav eller galopp hos ATG. Om du till exempel vill spela på V75 med hjälp av Harry Boy kan du antingen låta Harry Boy fylla i hela spelkupongen åt dig, eller så kan du själv fylla i de bitar du själv vill ha kontroll över och sedan låta Harry Boy göra resten av jobbet.

Du anger alltid själv hur mycket pengar du vill satsa och på vilken spelform. Harry Boy kan användas för V75, V65, V64, V5, V4, Dagens Dubbel, Lunch Dubbel, Trio, Tvilling och Komb.

Harry Boy slumpar inte fram dina rader utan använder sig av information från experter och statistik för hur övriga spelare har satsat. Harry Boy brukar även lägga in någon skrällsatsning så att spelet inte ska bli allt för likt ”alla andras” spel.

Harry Boy brukar vara extra flitigt använd under spelomgångar där ATG lockar med en stor jackpott, eftersom jackpottar brukar locka spelare som normalt inte spelar på hästar och som inte känner sig tillräckligt insatta i hästvärlden för att själva sätta ihop hela spelkupongen.

Kanal 75

Kanal 75 är ett teveproduktionsbolag som ägs av ATG. Kanal 75 producerar teveprogram om trav som visas hos ATG-ombuden och andra samarbetspartners. En del program sänds även i TV4. Totalt producerar Kanal75 cirka tusen timmar travteve varje år.

ATG Live i datorn och mobilen

Som registrerad medlem hos ATG kan du se ATG Live både i datorn och i mobilen helt gratis. Lopp som ATG erbjuder spel på visas i direktsändning.

Tyvärr visas ATG Live inte bra på Mac.

Live Premium-abonnemang

Om du vill kan du även skaffa dig ett Live Premium-abonnemang. Detta är dock inte gratis utan kostar från 39 kronor och uppåt. Med ett Live Premium-abonnemang får du tillgång till Lopparkivet hos ATG, ett arkiv som innehåller över 10 000 lopp.

Insättningar och uttag

När man spelar hos ATG online kan man använda sig av sin internetbank för insättningar och uttag eller av ett debit/kreditkort. ATG online accepterar endast bank/kreditkort som är anslutna till Verified by VISA eller MasterCard SecureCode.

När man spelar hos ett spelombud kan man använda de transaktionsmetoder som just det spelombudet accepterar, inklusive kontanter. Det samma gäller för spel på trav- och galoppbanor.

ATG-kortet

ATG-kortet är ett kort från ATG som du kan använda för att vinstbevaka dina spel. Detta kort kan även laddas med pengar och användas för att göra uttag (av insatta pengar och vunna pengar) från ditt spelkonto hos ATG. Om du vinner hos ATG och inte hämtar ut vinsten i kontanter sätts den automatiskt in på ditt ATG-kort efter elva dagar.

Du kan vinstbevaka med ATG-kortet även om du inte betalar med ATG-kortet.

Välkomstbonus

ATG erbjuder inte någon välkomstbonus.

Övriga bonusar och förmåner

ATG har normalt inte några bonusar eller liknande förmåner för sina spelare. Däremot brukar de anordna tävlingar, till exempel VM i V75, och tävlingar/utlottningar där man kan vinna biljetter till olika travevenemang, ATG-prylar och andra saker som går i hästsportens tecken. I skrivande stund kan man till exempel vinna biljetter till Hästgalan, en lyxig travresa för två personer till Frankrike med vinprovning, presentkort på ATG, en ATG-mössa och ett års gratis Live Premium-abonnemang.

Kundtjänst

ATG erbjuder support via telefon och e-post, däremot finns det inte någon livechatt. Givetvis går det att få hjälp på svenska hos ATG, och telefonsupporten nås via ett svenskt 020-nummer.

Telefonnummer: 020 – 53 50 00

E-postadress: kundsupport@atg.se

Ägandeskap och spellicens

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) ägs av Svensk Travsport (ST) och Svensk Galopp (SG).

ATG verkar inom det statliga spelmonopolet i Sverige, och verksamhet regleras i ett avtal mellan ägarna och staten. Staten tillsätter hälften av styrelsemedlemmarna i ATG, inklusive ordföranden. ATG har tillstånd från svenska staten erbjuda bedriva spel på trav och galopp.

Den svenska Lotteriinspektionen är tillsynsmyndighet för ATG.

Om ATG

atgAB Trav och Galopp (ATG) grundades år 1974 och lanserade spelformen V65. Innan dess var spel på hästar något som huvudsakligen hade skett direkt på trav- och galoppbanorna. ATG hade redan från starten 1974 ett samarbete med Postverket som gjorde att man kunde spela V65 på alla postkontor i Sverige. (Det kan man inte längre.)

Den allra första omgången V65 bestod av lopp som kördes på Solvalla den 18 augusti 1974. Det hela blev en stor succé med en omsättning på 5,25 miljoner kronor. Under vintersäsongen 1974/1975 blev information om V65 en stående punkt i det populära programmet Tipsextra.

ATG har som uppdrag att ”trygga de långsiktiga förutsättningarna för svensk trav- och galoppsport genom att innovativt och ansvarsmedvetet anordna spel på hästar”. ATG:s överskott går till hästporten.

Exempel på sådant som stöds av ATG:

  • Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS)Hästnäringens Nationella Stiftelse grundades av ATG och LRF år 1992. Syftet med stiftelsen är att säkerställa avel, uppfödning och högre utbildning inom hästsporten i Sverige. HNS är sedan 1 juli 2003 ansvariga för ATG Hästklinikerna AB.
  • ATG Hästklinikerna ABAlla hästraser är välkoma till ATG Hästklinikerna AB där specialutbildade hästveterinärer varje år genomför cirka 60 000 behandlingar. ATG bidrar också med cirka 3 miljoner kronor varje år som går till olika forskningsprojekt rörande hästar. Medlen delas ut genom Stiftelsen Svensk Hästforskning.
  • Ungdomssatsningen Ridsportförbundet, STC och SGVarje år bidrar ATG med pengar till en särskild ungdomssatsning som görs ihop med Ridsportförbundet, STC och SG.

    ATG sponsrar också ridsporten på olika vis, bland annat genom att sponsra evenemang som Göteborg Horseshow. Varje år ordnas ATG Ridsportallsvenskan och SM i laghoppning.