Hotell i Visby

hotell

Visby erbjuder ett bra utbud av hotell som du kan bo på när du besöker Visby och Visbytravet. Priset varierar mycket mellan olika hotell men du måste förvänta dig att betala minst 800-900 kr natten för att bo på ett anständigt hotell. Det finns dock vandrarhem och billigare hotell för den som inte har något emot att bo under lite enklare förhållanden.

Visby är en populär destination under sommaren så det är därför viktigt att du bokar ditt hotell i god tid innan din resa. Om du reser till Visby utan en reservation så är risken stor att du inte kan hitta ett hotellrum att bo i. De bästa sättet att boka hotell är genom att använda sig av hotell.se eller att kontakta hotellet direkt per telefon eller e-brev. Att kontakta hotellet direkt är lite mer komplicerat men ger ofta ett lägre pris eftersom hotellet då inte måste betala en kommission till hotell.se

Om du inte vill bo på ett hotell eller om du tänker stanna i Visby en längre tid så kan ett bättre alternativ vara att hyra ett helt hus eller en hel lägenhet. Att hyra en lägenhet kan vara billigare än att bo i ett hotellrum och låter dig spara pengar eftersom du har tillgång till ett eget kök där du kan laga mat. Du behöver med andra ord inte spendera pengar på att äta ute om du inte vill.

Om du vill hyra ett större hus eller en större lägenhet så kan det kosta betydligt mer än vad det kostar att bo i ett hotellrum men å andra sidan kan man bo fler i huset.

Oavsett hur man väljer att bo så är det viktigt att komma ihåg att Visby på sommaren är en relativt dyr semesterort och det finns billigare travrelaterade destination att besöka om man har en budget att tänka på.

Exempel på några bra hotell som man kan bo i Visby är:

Best Western Solhem Hotel

Best Western Solhem Hotel är ett trevligt hotell som ligger på Solhemsgatan 3. Det är nära till flygplatsen, färjeterminalen och till stadens centrum. Det finns flera sevärdheter i hotellets närhet. Bland dessa hittar man bland annat botaniska trädgården och konstmuseet.

Best Western Solhem Hotel erbjuder bra service och har totalt 94 rum. Hotellet har gratis wi-fi i alla rum och alla allmänna ytor. Detta hotell erbjuder en bra frukost som ingår i priset. Hotellet erbjuder tyvärr bara ett begränsat antal parkeringsplatser. Det är därför viktigt att du bokar din parkeringsplats när du bokar ditt hotell. Rökning är ej tillåtet

Donners Hotell

Donners Hotell ligger på Donners Plats 6 i centrala Visby. Hotellet ligger bekvämt nära flygplatsen och inom gångavstånd från sevärdheter såsom konstmuseet. Hotellet erbjuder mycket bra värde för sitt pris.

Hotellet är relativt litet och erbjuder 31 rum. Alla rum erbjuder gratis wi-fi, värdeförvaringsskåp, kabel tv och gratis dagstidningar. Du hittar även gratis wi-fi i alla allmänna ytor. De erbjuder en frukost buffé som ingår i priset. Rökning är inte tillåtet.

Hotell Slottsbacken

Hotell Slottsbacken ligger på Visborgsgatan 1 nära färjeterminalen och stranden. Hotellet är modernt inrett och erbjuder sina kunder en stilren och vilsam miljö. Hela hotellet är nyrenoverat. Hotellet är perfekt för den som vill återhämta sig mellan trav omgångar.

Hotellet är relativt litet och erbjuder endast 29 rum. Alla 29 rum erbjuder laptopanpassade värdeboxar, minibar, kabeltv och gratis wi-fi. Wi-fi finns också tillgängligt i lobbyn och alla andra allmänna ytor. Frukosten är vällagad och ingår i rumspriset. Rökning ät inte tillåtet.

Scandic Visby

Scandic Visby ligger nära båda flygplatsen och färjeterminal på Färjeleden 3. Hotellet ligger även nära Botaniska trädgården och konstmuseet.

Scandic hotell är ett av de största hotellen i Visby. De erbjuder hela 214 rum. Hotellet är 3.5 stjärnigt och erbjuder allt du förväntar dig av ett av Scandics hotell. Det vill säga alla nödvändigheter såsom kabeltv, internet på rummet, LCD TV och kostnadsfri parkering men ingen extra lyx bortom det.

Om du bor här under sommaren medan du besöker Visby travet så kan du också njuta av Scandics stora utomhuspool som är öppen på sommaren. Bredvid baren finns det en bar som är öppen när poolen är öppen. Scandic tillåter inte rökning.

Hotell Visby Börs

Detta mycket gammaldags hotell ligger på Brännerigränd 5 nära både Almedalen och Flygplatsen. Hotell Visby Börs lämpar sig bara för de som tycker om att känna historiens vingslag i ett hotell. Om du föredrar ett mer modern hotell med mer modernt inredda rum så är detta inte rätt hotell för dig. Hotellet fokuserar relativt mycket på affärsresenärer och erbjuder bland annat limousineservice (mot en extra avgift). Hotellet känns gammalt men renoverades 2011 så allt är i mycket bra skick även om det är i en gammal stil.

Hotell Visby Börs är ett mycket litet hotell med endast 8 rum. Internet finns tillgängligt i rummen men är inte gratis utan om du vill använda det tillkommer en tilläggsavgift. Alla rum har ett pentry och en avskild middagsplats.

Best Western Strand Hotel

Best Western Strand Hotel är ett 4 stjärnigt hotell som ligger nära flygplatsen på Strandgatan 34. Hotellet ligger på gångavstånd från Almedalen och konstmuseet. Hotellet erbjuder en inomhus pool så att du kan bada hela året. Detta hotell fokuserar primärt på turister och familjer

Hotellet har 110 rum. Alla rummen erbjuder gratis wi-fi och kabeltv. Kabeltv:n inkluderar premiumkanaler. Parkering och frukostbuffé ingår i rumspriset. Antalet parkeringsplatser är begränsat så det är viktigt att du bokar din parkeringsplats tidigt om du behöver en.

Hotell St Clemens

Detta hotell är relativt litet. Det ligger i Visby centrum på Smedjegatan 3 med bra kommunikationer till flygplatsen och färjeterminalen. Hotellet är mycket hemtrevligt och känns mer som ett litet B&B snarare än ett hotell med 32 rum.

Alla rum erbjuder gratis wi-fi och kabeltv. Frukost ingår i rumspriset. En trevlig sak med detta hotell är att de erbjuder trädgård, marina och bastu. Trädgården innehåller ett trevligt picknickområde.

Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel är ett fyrstjärnigt hotell som ligger mycket nära Almedalen och Konstmuseet på Strandgatan 6. Clarion är ett stort hotell som erbjuder hela 212 rum. Samtliga rum har luftkonditionering och gratis wi-fi. Samtliga rum innehåller också ett värdeförvaringsskåp.

Clarion erbjuder en inomhuspool och ett fullständigt spa där man kan boka en lång rad olika spa tjänster. De erbjuder också bröllopstjänster för den som vill gifta sig i Visby. Om du vill se mer än bara Visbytravet medan du är i Visby så erbjuder de även guidade turer. Clarion hotell tillåter inte rökning.