Restauranger i Visby

mat

Visby erbjuder ett mycket bra utbud av restauranger. Här hittar du alla typer av mat från köttrestauranger till vegetariska och Sushi restauranger. Totalt kan Visby erbjuda kring 150 olika restauranger. Om du vill äta billigt finns många snabbmatsrestauranger och pizzerior. Om du vill äta på en mer elegant restauranger så har du också många olika alternativ att välja bland.

Nedan har vi listat några av de absolut bästa restaurangerna som du kan äta på i Visby. Vi har listat restauranger i hela Visby och inte bara sådana som ligger nära Visbytravet. Det är en liten stad trots allt. Restaurangerna vi har listat är de som har högst betyg på olika recensionersajter och är med andra ord de restauranger som är mest omtyckta av det svenska folket. Det är inte våra personliga favoriter. Med detta sagt så är det ovanligt att se oss på några av restauranger som listat nedan.

1 – Surfers Bar & Grill

Surfers Bar & Grill ligger på Södra Kyrkogatan 1. Restaurangen är inte som namnet antyder en fiskrestaurang utan den är istället en restaurang som erbjuder kinesisk mat från Sichuan provinsen i Kina. De erbjuder dig att skapa din egen avsmakningsmeny med många smårätter. Teamet bakom restaurangen jobbade tidigare på kända Halv trappa plus gård i Stockholm. Restaurangen är känd för mycket god mat, unika smakupplevelser och fantastisk service. Restauranger har också mycket goda drinkar och är ett bra val när man bara vill gå ut och dricka utan att nödvändigtvis vilja äta. Man behöver vanligtvis ingen reservation men om man vill vara säker på att få plats kan man boka i förväg. Detta kan t.ex. vara en bra ide under Almedalsveckan.

2 – 50 Kvadrat

50 Kvadrat är som namnet antyder en liten restaurang. Den erbjuder en smakupplevelse utöver det vanliga. Detta har gjort restaurangen välkänd bland foodies över hela Sverige. Restaurangen drivs av ett team med erfarenhet från stjärnkrogar runt om i Sverige och Europa. Restaurangen har vunnit många priser och utmärkelser.

50 Kvadrat erbjuder mat som är baserad på närproducerade råvaror som har producerats nära Visby. Mycket av deras råvaror kommer från Ejmunds, Stenhuse och Stafva Gård.

Restaurangen är berömd för sin mycket goda mat och man kan inte ge kockarna för mycket beröm. Servicen är mycket bra och professionell. Priserna är generellt i det högre prisspannet. Detta är inte en restaurang som man går till för att äta billigt utan en restaurang ditt man går när man vill uppleva en sann kulinarisk upplevelse. Boka ett bord i god tid innan du vill äta. Jag rekommenderar att du bokar ditt bord samtidigt som du bokar din hotellvistelse. Detta är sant oavsett om du besöker Visby på vintern eller på sommaren.

3 – Krusmyntagården

Krusmyntagården ligger utanför Visby på Krusmyntavägen 4. Detta är inte bara en restaurang utan en välskött gotländskt örtagård fylld med hundratals väldoftande växter, butik, café och restaurang. Bland växterna i Krusmyntagården hittar man många medicinalväxter.

Krusmyntagården är väl värd ett besök när man besöker Visby under sommaren och erbjuder många unika upplevelser såsom helstekt lamm. Helstek lamm serveras ofta men inte varje kväll så om du vill vara säker på att få ta del av denna upplevelse så bör du ringa restauranger i förväg och fråga vilka kvällar de tänker helsteka ett lamm.

Många av råvarorna är lokalproducerade och maten är mycket god. De erbjuder speciellt god grillad mat. Solnedgången från restaurangen är mycket vacker.

Priserna är relativt höga och Krusmyntagården är inte ett bra budget alternativ. Man behöver normalt inte boka bord i förväg men eftersom restaurangen ligger utanför Visby kan det fortfarande vara värt att ringa dem innan man tar sig ditt.

Crêperi & Logi

Crêperi & Logi är en liten krog med bra priser. De specialiserar sig på galettes och crêpes. Denna restaurang är ett mycket bra alternativ om man vill äta en lättare måltid. De erbjuder också billig öl och vin för de som vill gå ut och dricka. Denna restaurang ligger på Wallers plats 3.

Crêperi & Logi erbjuder mycket bra service och maten är mycket god. Vi rekommenderar vad vi kallar deras crêpes pizzor. Crêpes med mycket fyllning som påminner om en pizza med mer nyttig botten och bättre råvaror. Denna restaurang är ett bra alternativ året runt.

5 – Joda Bar & Kök

Joda Bar & Kök erbjuder god mat och är ett bra ställe för alla som letar efter en bra lunch eller middagsrestaurang. Denna restaurang är belägen nära hamnen på Skeppsbron 24. Om du inte känner för att äta så erbjuder de även en bra bar.

Maten är god och håller hög standard. Vi rekommenderar t.ex. den vitlöksmarinerad lammytterfilé och det ugnsbakade laxspettet. Restauranger är ett bra val om man reser med vegetarianer eftersom de erbjuder flera goda vegetariska alternativ vilket gör att alla kan hitta något gott att äta. Servicen är bra och priserna ger mycket bra valuta på pengarna.

6 – Restaurang Tigris

Restaurang Tigris är en populär restaurang bland Visbyborna själva. De erbjuder syndigt goda pizzor, kebab, nachorätter och bakade potatisar. De erbjuder hemkörning till hela Visby vilket gör denna restaurang till ett perfekt val när man vill äta på hotellrummet men inte känner för något på restaurangens egen rumsservicemeny. Priserna är bra och denna restaurang är ett bra budget alternativ för de som letar efter billig mat. De erbjuder även billiga lunchalternativ.

Det bör noteras att pizzorna på denna restaurang är lite speciella och tycks uppskattas mer av Visbyborna är de gör av turisterna från fastlandet. Detta är en restaurang du kommer älska eller hata, men väl värd att pröva. Restaurangen ligger på Stenkumlaväg 49.

7 – Värdshuset Lindgården

Värdshuset Lindgården är en trevlig restaurang som erbjuder god högklassisk mat. Det är bäst att boka bord i förväg för att vara säker på att få ett bord. Restaurangen är belägen i gammal Visby på Strandgatan 26. Värdshuset erbjuder mat som är komponerade kring lokala råvaror och kryddor. Vi rekommendera den skaldjursfyllda sjötungan Meuniere, rådjursfilén i serranoskinka och Lindgårdens ankleverterrin på mâchésalladsbädd. Vi tycker speciellt mycket om rådjursfilén i serranoskinka. De erbjuder även mycket goda efterrätter.

Vi rekommenderar att du ber om ett bord i deras mycket vackra trädgårdsavdelning.

8 – Visby Kebab

Visby Kebab är en enkel kebabrestaurang som erbjuder mycket god mat till bra priser. Denna restaurang är perfekt om man vill äta ett snabbt billigt mål mat. Den är populär bland Visbyborna. De erbjuder bland annat kebab, falafel, kyckling och shishkebab.

Visby Kebab hus ligger på Kung Magnus Väg 3.

9 – Amarillo Visby

Amarillo är en trevlig restaurang som erbjuder vällagat mat i en trevlig lokal. Maten är mycket prisvärd och Amarillo Visby är ett bra alternativ för den som inte vill spendera alltför mycket pengar men ändå äta ett gott mål väl tillagad mat. Tyvärr är servicen inte alltid den bästa. Man Behöver vanligen inte boka bord men kan ibland behöva vänta en stund innan man tilldelas ett bord.

Amarillo ligger på Södra Kyrkogatan 5B.

10 – Resturang Ching och Chong

Ching och Chong ligger i centrala Visby på Österväg 7-9 och fokuserar främst på asiatisk mat. De erbjuder dock även allt från Sushi till husmanskost. Restaurangen är med andra ord ett bra alternativ om man vill ha ett stort utbud av rätter att välja mellan. Enligt vår erfarenhet så skiljer sig dock kvalitén på olika rätter väldigt mycket och restaurang skulle kunna tjäna på att krympa sin meny. Servicen skulle också kunna förbättras.