Att spela på Visbytravet online

För den som vill spela på Visbytravet online finns det många olika spelsajter att välja mellan. En av de mest kända är förstås ATG online som drivs av Aktiebolaget Trav och Galopp, och som erbjuder populära spelformer som V75 och Dagens Dubbel.

Länge var ATG helt dominerande i Sverige, men numera finns det alternativ för den som vill spela på svenska hästlopp – inklusive sådana som hålls på Visbytravet. Man kan till exempel bege sig till RaceBets, Bet365, Unibet eller Expekt och ta en titt på deras utbud.

En nackdel med ATG (ur spelarens synvinkel) är att de har en låg utbetalningsgrad jämfört med de flesta andra spelsajter. Till exempel betalas bara 65% av de pengar som ATG får in på V75 ut igen i form av vinster till spelarna. Bäst utbetalningsgrad hos ATG har spelformerna Vinnare, Plats, Tvilling och Komb där 80% procent av de satsade pengarna betalas ut igen.atg spel

För varje 100 kronor som kommer in till ATG betalas cirka 70 kronor ut i form av vinster. Staten tar 11 kronor i skatt, ATG tar 6 kronor själva för att täcka sina kostnader och resten – cirka 13 kronor – går till den svenska hästsporten.

ATG har av tradition fokuserat på totalisatorspel, medan konkurrenterna på nätet ofta har sitt fokus på spel med fasta odds. Vid ett spel med fasta odds vet du när du gör din satsning exakt hur mycket du kommer att vinna om du får rätt. Om du till exempel satsar 100 kronor på Vinnare till oddset 5,0 och hästen du satsade på vinner loppet kommer du att få 500 kronor.

Totalisatorspel, även känt som toto, fungerar annorlunda. Alla satsningar görs innan loppet startar, och efter avslutat lopp kontrollerar man hur många spelare som har vinnande satsningar och fördelar pengarna över dessa satsningar. Du kan alltså inte i förväg veta hur mycket du kommer att vinna om du tippar rätt, eftersom vinstens storlek både beror på exakt hur mycket pengar som kommer in fram till satsningsstopp och hur många satsningar som visar sig vara vinnande satsningar. Blir det många vinnande satsningar i en omgång kan utbetalningen per vinnande satsning bli låg trots att det kom in mycket pengar till potten. Är man å andra sidan ensam vinnare i en omgång får man hela potten för sig själv. Exempel på totalisatorspel som erbjuds av ATG är V3, V4, V5, V64, V65, V75 och V86.

Sist men inte minst är det värt att nämna att många av ATG:s konkurrenter erbjuder välkomstbonus och andra förmåner som inte går att hitta hos ATG. ATG brukar dock ha många olika tävlingar tillgängliga för sina medlemmar där man kan vinna pengar, travresor och inbjudningar till travrelaterade evenemang. Dessutom är man med och stödjer den svenska hästsporten när man satar pengar hos ATG.