Vandrarhem i Visby

vandrarhem

Om du vill besöka Visbytravet utan att behöva spendera en förmögenhet på ditt boende så erbjuder Visby en lång rad olika vandrarhem där du kan bo. Det finns vandrarhem i hela Visby och över hela Gotland för den delen. Det är sällan svårt att hitta ett rum att bo i. Ett undantag från detta är under Almedalsveckan då många unga gräsrötter väljer att bo på vandrarhem.

Nedan hittar ut urval av vandrarhem som vi har prövat och kan rekommendera till alla de som letar efter enkelt billigt boende. Det finns dock många flera vandrarhem att välja bland och du skall inte vara rädd att pröva andra än de vi rekommenderar här nedan. De flesta vandrarhem som vi har prövat på Gotland är relativt bra och erbjuder allt man kan förvänta sig av billigt boende.

Rekommenderade vandrarhem

Wisby Jernvägshotell B&BWisby Jernvägshotell B&B är mycket bra beläget. Det ligger på Adelsgatan. Visbys främst shoppinggata. Det är mindre än 5 minuters gångväg till hamnen. Detta är ett av de bäst belägna vandrarhemmen i Visby. De erbjuder rena rum i bra skick. Duschutrymmen, toaletter och andra gemensamma ytor är alla i bra skick. De erbjuder ett enkelt gästkök och en dator som alla gäster kan använda gratis. Det enda negativa vi har att säga om detta hotell är att sängarna är lite för tunna.
Uncle JoesUncle Joes är ett vandrarhem på Langs Väg 2 med 21 rum. Vandrarhemmet ligger nära en Ica butik om man vill laga mat själv och en Sibylla om man vill äta ett snabbt mål mat utan att behöva laga det. Vandrarhemmet erbjuder också en egen restaurang. Restaurangen serverar frukost som tyvärr måste beställas dagen innan. Rummen är i bra skick med anständiga sängar.

Uncle Hoes erbjuder singelrum för de som reser ensamma men har också två och flerbäddsrum för de som reser i grupp. Alla gäster har tillgång till ett kök och offentliga ytor med tv. Duschar och toaletter finns i korridoren.

Viktigt att veta är att utcheckning är klockan 11 inte klockan tolv som vanligen är fallet. Man måste själv städa rummet innan man lämnar det.

Almedalens Bed & BreakfastAlmedalens Bed & Breakfast är ett trevligt alternativ till ett hotell. De hyr ut rum och lägenheter. Lägenheterna är mycket fina och ett perfekt alternativ för den som kommer spendera en längre period i Visby. Detta då de är mycket privata och ger dig ett hem i Visby. Inte bara en plats att bo på. Hotellet ligger precis bredvid Almedalen och nära både centrum och havet.

Almedalens Bed & Breakfast erbjuder ett trevligt café i bottenvåningen. Detta café erbjuder en god frukost. Servicen är mycket bra och ägarna trevliga.

GutestuganGutestugan är ett trevligt och välskött vandrarhem som ligger på Stenkumlaväg. Vandrarhemmet erbjuder trevliga rum och rena toaletter. De allmänna ytorna är också rena och i bra skick. Ägarna är trevlig och lätta att ha att göra med. Dock så ligger detta vandrarhem ganska långt ifrån centrum i stadens södra delar och det kan ibland vara svårt att ta sig till restauranger och butiker.
Wisby Trossen 4Wisby Trossen 4 är ett trevligt vandrarhem som erbjuder boende innanför ringmuren. Vandrarhemmet ligger på Mellangatan 58. Det är nära till Almedalen och stadens centrum med alla dess butiker och restauranger. Om du bor på Wisby Trossen 4 så har du nära till allt.

Vandrarhemmet erbjuder 7 rum. Alla rum är av olika storlek med utsikt mot olika delar av staden. Detta vandrarhem är ett bra val för allergiker eftersom det är helt rök och djurfritt. Rummen är rena med bra sängar. Alla gäster har tillgång till tvättstuga, toaletter, duschar och kök. Detta är ett av Visbys bästa vandrarhem och kan rekommenderas även till de som normalt bor på hotell.

Boende i VisbyBoende i Visby är ett enkelt vandrarhem med mycket bra personal och en mycket trevlig väletablerad skuggad trädgård. De erbjuder både personliga rum och familjerum. Hotellet är centralt beläget på Mellangatan 16 och du har nära till allt. Visbys museum är bara minuters gångväg bort och du har även nära till stadens centrum och Almedalen.

Rummen och de offentliga ytorna är rena och välskötta.

STF Vandrarhem VisbySTF Vandrarhem Visby är ett vandrarhem som ligger utanför Visby i Rävhagen. Vandrarhemmet är beläget ute i skogen några kilometer utanför Visby. Det är med andra ord relativt långt till Visbys restauranger och butiker. STF Visby erbjuder dock ett bra kök där gästerna kan laga mat. Rummen och de offentliga utrymmen är hela och rena. Detta vandrarhem rekommenderas till alla de som vill ha en mer lantlig upplevelse medan de besöker Visbytravet. Detta vandrarhem är ett bra budget alternativ.

 

Vi vill avsluta denna artikel med en varning om att undvika Visby Fängelse-Vandrarhem. Vandrarhemmet i Visby Fängelse är en lite annorlunda upplevelse då vandrarhemmet är beläget i Visbys gamla fängelse. Av denna anledning kan det vara värt att bo en natt i detta historiska vandrarhem. Det finns dock många gäster som rapporterat mycket dåliga upplevelser i detta vandrarhem inklusive smutsiga rum, vägglöss, en ägare som beter sig hotsamt mot gäster och felaktig fakturering. Kunder rapporterar t.ex. om att de blivit fakturerade priser som är högre än de som anges på deras bokning, att de blivit fakturerade för rum de inte bott i etc.. Vi här på Visbytravet vet inte bakgrunden till eller sanningshalten i dessa rapporter men har trots detta valt att avråda från vistelse på hotellet till följd av den stora mängden negativa rapporter.